Maureen

Ik ben Maureen Westenenk (1972) en woon met mijn partner en onze twee kinderen in Raalte. Na mijn studies Algemene Sociale Wetenschappen en Personeel & Arbeid heb ik ruim vijftien jaar als coach bij verschillende organisaties gewerkt, waaronder de gemeente Utrecht en het UWV Werkbedrijf.

Op een gegeven moment begon het bij mij te kriebelen. Ik merkte namelijk steeds vaker dat mensen wel vooruit wilden, maar dat hun lijf heel andere signalen afgaf. Ik herkende dat patroon ook van mezelf in de periode dat ik de ziekte van Pfeiffer had en mijn lichaam aangaf dat het echt niet meer ging, maar mijn hoofd op “doorgaan” stond.

Ik ging op zoek naar een opleiding die aandacht had voor de balans tussen voelen en denken. Zo kwam ik bij haptonomie uit.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met haptonomie, werd ik getroffen door de eenvoud en de praktische toepasbaarheid ervan. Het bewust voelen was een openbaring voor mij. Ik voelde veel meer dan dat ik wist! En ik werd me ervan bewust dat ik zelf ook invloed heb op hoe ik me voel en in die zin mijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen.

In 2013 ben ik gestart als haptotherapeut in Raalte. Sindsdien ben ik me blijven ontwikkelen door nascholingen, waaronder zwangerschapshaptonomie en medische basiskennis. In 2018 heb ik de opleiding Familieopstelling gedaan bij het Instituut voor systemisch werk in Dieren. Het systemisch werk sluit voor mij heel mooi aan op haptotherapie en het heeft mijn manier van werken als haptotherapeut verrijkt.

Ik geef samen met mijn collega haptotherapeut/opsteller Bert Adolfsen ook familieopstellingen in groepsverband. Meer informatie hierover kun je vinden op www.fomw.nl